Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2021 | 3157 vizualizari

 

O placinta foarte gustosa, mai ales ca este o mare satisfactie cand iti culegi roadele muncii si le combini in bucate gustoase. Mandru mi-s Bucataras, retete de suflet.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foitaj
  • 700 g carne de porc tocata
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel mai mare
  • cca 50 ml ulei
  • cca 30 masline
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • 200 g mozzarella
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella:

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, morcovul si dovlecelul stors bine, am adaugat un pic de sare si am lasat cca 10 min sa se caleasca. Apoi am adaugat si cari am lasat sa se caleasca cca 20-30 min, pana scade toata zeama formata. Am scos amestecul din tuci intr-un castron. Separat am amestecat 4 oua si 2 albusuri cu sare, piper , am adaugat maslinele maruntite si mozzarela, acest amestec l-am incorporat in amestecul de carne si legume. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat o foaie de aluat foitaj, am intins amestecul peste foaie, apoi am taiat fasii di cea de a doua foaie si am format un fel de grilaj. Am amestecat 2 galbenusuri cu un pic d elapte si am uns placinta. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt placinta pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos placinta din cuptor si am lasat-o sa se mai raceasca , apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta